- TV-køkkenet er med kokke fra Hotel Svanen i Tåstrup
Tekstudskrift
WEBVTT 1 00:01:07.300 --> 00:01:10.320 God aften og velkommen til Roskilde LokalTV, der 2 00:01:10.320 --> 00:01:12.820 i aften indeholder meget om det kommende Folketingsvalg. 3 00:01:13.260 --> 00:01:14.800 Blandt andet sender vi i aften fra kl. 4 00:01:15.180 --> 00:01:18.600 22.00 direkte en præsentation af de politiske 5 00:01:18.600 --> 00:01:21.040 partier, der opstiller i Roskilde og Københavnsamt. 6 00:01:22.160 --> 00:01:24.220 I den kommende udsendelse bliver det muligt for 7 00:01:24.220 --> 00:01:25.520 seerne at ringe til studiet. 8 00:01:26.420 --> 00:01:28.640 Men først til TV-køkkenet, der i denne 9 00:01:28.640 --> 00:01:31.420 uge bliver præsenteret af Motel Svalen og Torstrup 10 00:01:31.420 --> 00:01:32.500 Diner Transportable. 11 00:01:33.000 --> 00:01:38.040 God aften, Motel Svalen vil i aften præsentere 12 00:01:38.040 --> 00:01:39.560 dem for en af vores aftenmenuer. 13 00:01:40.280 --> 00:01:45.460 Det er laks, noire, kalvmedaillon med morkelsauce og 14 00:01:45.460 --> 00:01:46.660 grønt med jæsuslæg. 15 00:01:47.620 --> 00:01:50.760 Må jeg præsentere min far, Måns Knudsen fra 16 00:01:50.760 --> 00:01:53.880 Torstrup Diner og mig selv John Knudsen. 17 00:01:54.840 --> 00:01:57.180 Begynder du på laksen? 18 00:01:57.980 --> 00:02:01.780 Ja, og vi har sådan en dejlig Bornholmer 19 00:02:01.780 --> 00:02:07.660 laks her, som man skærer op ved halsen 20 00:02:07.660 --> 00:02:15.520 og skærer langs rygfinnen og fylder binde hele 21 00:02:15.520 --> 00:02:15.960 vejen. 22 00:02:15.960 --> 00:02:17.740 Så lægger man laksen op. 23 00:02:21.400 --> 00:02:25.180 Det er en stor laks, og det har 24 00:02:25.180 --> 00:02:28.040 man normalt ikke brug for i sin private 25 00:02:28.040 --> 00:02:31.340 husholdning, hvis man skal lave til få mennesker. 26 00:02:32.240 --> 00:02:33.960 Men der kan man også hos en fiskehandler 27 00:02:33.960 --> 00:02:36.320 købe et stykke, hvor stort og lille det 28 00:02:36.320 --> 00:02:36.780 skal være. 29 00:02:37.460 --> 00:02:39.480 Men den laks har vi nu altså befriet 30 00:02:39.480 --> 00:02:44.320 fra benene og har pudset den af langs 31 00:02:44.320 --> 00:02:44.780 siderne. 32 00:02:45.660 --> 00:02:49.100 Og så har man heroppe, der sidder nogle 33 00:02:49.100 --> 00:02:51.460 små ben, og det kan man føle med 34 00:02:51.460 --> 00:02:52.020 sine fingre. 35 00:02:52.320 --> 00:02:53.400 Så kan man mærke, og man kan også 36 00:02:53.400 --> 00:02:54.160 se, at de strider op. 37 00:02:54.260 --> 00:02:55.640 Så tager man med en tang og trækker 38 00:02:55.640 --> 00:02:55.980 dem ud. 39 00:02:58.210 --> 00:03:00.450 Og det skal man have alle de små 40 00:03:00.450 --> 00:03:04.610 ben hernede langs med, skal man have heroppe. 41 00:03:06.990 --> 00:03:13.210 Så når man har gjort det, så skærer 42 00:03:13.210 --> 00:03:16.430 man den der laks, vi skal lave. 43 00:03:17.070 --> 00:03:22.050 Laksen filerer med en musfars, og musfarsen laver 44 00:03:22.050 --> 00:03:25.830 vi af vores stumper, vi får fra laksen. 45 00:03:25.830 --> 00:03:32.310 Og derfor skærer vi endestykkerne af, og pudserne 46 00:03:32.310 --> 00:03:34.090 af i siderne. 47 00:03:39.080 --> 00:03:43.320 Og så har man noget ret der, så 48 00:03:43.320 --> 00:03:49.600 skærer man filere af og lægger op. 49 00:04:07.380 --> 00:04:23.730 Så har 50 00:04:23.730 --> 00:04:25.570 vi fået til de to kuverter, vi skal 51 00:04:25.570 --> 00:04:26.050 lave til. 52 00:04:26.830 --> 00:04:29.230 Men normalt så laver vi jo, at hele 53 00:04:29.230 --> 00:04:30.970 laksen skal til at filere og pudser den 54 00:04:30.970 --> 00:04:33.090 helt af, også heroppe i hovedet. 55 00:04:33.090 --> 00:04:35.490 Og det tager vi til vores laksemus. 56 00:04:37.710 --> 00:04:38.770 Og der er jo det gode ved, at 57 00:04:38.770 --> 00:04:40.170 man kan bruge alle stumperne. 58 00:04:44.170 --> 00:04:47.150 Så vil jeg ikke, at du vil til 59 00:04:47.150 --> 00:04:48.130 at starte på dit kød. 60 00:04:48.370 --> 00:04:50.670 Ja, nu skal jeg komme med blenderen til 61 00:04:50.670 --> 00:04:50.810 det. 62 00:04:57.290 --> 00:04:58.490 Så skal vi lige have en ske. 63 00:04:59.650 --> 00:05:01.150 Hvad sker der ikke heroppe? 64 00:05:04.410 --> 00:05:06.990 Vi skal lave en morkelsås. 65 00:05:10.330 --> 00:05:12.810 Og dertil har vi i Danmark, der har 66 00:05:12.810 --> 00:05:15.290 vi tørret morkler, og dem har vi udbødt 67 00:05:15.290 --> 00:05:18.550 i Madeira i cirka en time. 68 00:05:19.790 --> 00:05:25.050 Og de skal vi lave en morkelsås med 69 00:05:25.050 --> 00:05:25.570 fløde. 70 00:05:48.120 --> 00:05:51.580 Vi hælder vores morkler og Madeira op i 71 00:05:51.580 --> 00:05:58.580 gryden og tilsætter vores fløde. 72 00:05:58.580 --> 00:06:03.780 Og det skal indkoges, så det bliver en 73 00:06:03.780 --> 00:06:05.520 lidt krevet konsistens. 74 00:06:06.840 --> 00:06:08.780 Og så skal det tilsmages med salt og 75 00:06:08.780 --> 00:06:09.080 peber. 76 00:06:12.240 --> 00:06:13.800 Skal jeg køre videre med laksen? 77 00:06:14.340 --> 00:06:17.120 Så skulle jeg lave den der laksemus til 78 00:06:17.120 --> 00:06:18.140 de der lakseruller. 79 00:06:18.820 --> 00:06:21.280 Og i vores blender har jeg så laksen, 80 00:06:21.700 --> 00:06:24.620 og den kører vi lige et øje på. 81 00:06:27.780 --> 00:06:30.860 Så har vi laksen hakket, så tilsætter vi 82 00:06:30.860 --> 00:06:32.160 en lille smule piskefløde. 83 00:06:38.060 --> 00:06:41.260 Og stadigvæk lidt fløde, til vi får den 84 00:06:41.260 --> 00:06:41.880 rigtig kraftig. 85 00:06:43.840 --> 00:06:45.460 Og så mærker vi lige på den, om 86 00:06:45.460 --> 00:06:47.460 den skal have en lille smule endnu. 87 00:06:52.140 --> 00:06:54.980 Og så til allersidst, så tilsætter vi lidt 88 00:06:54.980 --> 00:06:56.220 mandesplitter. 89 00:06:58.680 --> 00:07:00.900 Mandesplitter smager jeg gerne, fordi det gør så 90 00:07:00.900 --> 00:07:01.640 meget igen. 91 00:07:01.820 --> 00:07:05.720 Men det giver noget dejligt noget, når man 92 00:07:05.720 --> 00:07:11.040 er tykke på, når man skal spise den 93 00:07:11.040 --> 00:07:11.760 der lakserulle. 94 00:07:12.440 --> 00:07:14.640 Så skal den have lidt salt og en 95 00:07:14.640 --> 00:07:15.580 lille smule peber. 96 00:07:20.900 --> 00:07:23.540 Og så skal den lige have øjeblik med 97 00:07:23.540 --> 00:07:23.840 blenderen. 98 00:07:25.000 --> 00:07:27.880 Så er den der lakse faktisk klar. 99 00:07:30.080 --> 00:07:33.340 Så tager vi den og lægger ind i 100 00:07:33.340 --> 00:07:35.100 vores lakseruller. 101 00:07:43.900 --> 00:07:45.700 Og den skal vi så have over i 102 00:07:45.700 --> 00:07:49.120 en lille gryde, som vi har smurt lidt 103 00:07:49.120 --> 00:07:49.580 med smør. 104 00:08:04.720 --> 00:08:10.190 Og jeg ved ikke om, John, du har 105 00:08:10.190 --> 00:08:13.590 tid til at sætte dem herinde og bage. 106 00:08:14.210 --> 00:08:16.790 Det er de duchessereder, som vi skal have 107 00:08:16.790 --> 00:08:17.070 til. 108 00:08:17.870 --> 00:08:18.150 Jo. 109 00:08:18.970 --> 00:08:20.730 Vi har lært en kartoffelmos. 110 00:08:22.110 --> 00:08:24.210 Og i der er tilsat æggeblommer. 111 00:08:26.050 --> 00:08:27.450 Dem sprøjter vi op. 112 00:08:28.170 --> 00:08:29.810 Først laver vi en bund. 113 00:08:34.340 --> 00:08:37.159 Derefter en grøns. 114 00:08:38.960 --> 00:08:40.960 Og det stiller vi ind i ovnen og 115 00:08:40.960 --> 00:08:41.260 bager. 116 00:08:41.740 --> 00:08:43.700 Her i skal vi have kaviar i midten. 117 00:08:45.820 --> 00:08:48.720 Er der plads i ovnen? 118 00:08:49.400 --> 00:08:51.960 Ja, nu skal jeg lige finde en. 119 00:08:52.840 --> 00:08:53.900 Den er klar, John. 120 00:08:54.100 --> 00:08:54.200 Tak. 121 00:08:58.730 --> 00:09:00.610 Så skal de bage der i 6 minutter. 122 00:09:01.850 --> 00:09:03.810 Og så har vi de lakseruller, der er 123 00:09:03.810 --> 00:09:05.570 nede i den gryde, der er smurt med 124 00:09:05.570 --> 00:09:05.850 smør. 125 00:09:06.310 --> 00:09:07.230 Tilsætter vi hvidvin. 126 00:09:10.870 --> 00:09:12.050 Og til låg. 127 00:09:13.170 --> 00:09:14.830 Det er den plade herovre. 128 00:09:16.110 --> 00:09:17.450 Så skal vi bare lige have en lille 129 00:09:17.450 --> 00:09:18.230 smule sat på. 130 00:09:19.290 --> 00:09:21.210 Vi gør det på kokkermanér, og så bruger 131 00:09:21.210 --> 00:09:21.650 vi fingrene. 132 00:09:22.390 --> 00:09:24.030 Det er det, vi har nærmest ved hånden. 133 00:09:24.730 --> 00:09:26.810 Jeg har sat en pande over og begyndt 134 00:09:26.810 --> 00:09:27.210 at varme. 135 00:09:27.830 --> 00:09:30.470 Vi skal lave råstegte kartofler til kalvmiddag, John. 136 00:09:39.800 --> 00:09:41.740 Dem har jeg skåret i skiver. 137 00:09:44.300 --> 00:09:46.560 Dem prøver jeg lidt af og lægger på 138 00:09:46.560 --> 00:09:50.040 panden nu, når smøret er helt smeltet. 139 00:09:52.500 --> 00:09:54.860 Min morkelsås er begyndt at indkåle. 140 00:09:56.820 --> 00:09:58.760 Det tager lidt tid, så jeg skal stå 141 00:09:58.760 --> 00:10:00.380 og røre i det hele tiden. 142 00:10:02.820 --> 00:10:05.300 Så er fløden ikke begyndt at brænde på. 143 00:10:07.600 --> 00:10:09.280 Skal jeg hjælpe dig lidt, John? 144 00:10:09.300 --> 00:10:09.400 Ja. 145 00:10:11.300 --> 00:10:13.620 Da friskere spares, skal vi have skraldet. 146 00:10:14.280 --> 00:10:14.480 Ja. 147 00:10:15.300 --> 00:10:16.720 Må jeg godt låne din skralde? 148 00:10:16.940 --> 00:10:17.060 Ja. 149 00:10:17.440 --> 00:10:21.820 Så skal jeg skralde de friske slikkerspares. 150 00:10:22.500 --> 00:10:24.900 Der skal man helst ikke have alt for 151 00:10:24.900 --> 00:10:25.820 meget ærmer på. 152 00:10:27.040 --> 00:10:28.040 Dem skralder vi. 153 00:10:29.040 --> 00:10:30.700 Vi lægger dem op langs armene, så man 154 00:10:30.700 --> 00:10:31.500 ikke knækker dem. 155 00:10:38.580 --> 00:10:41.140 Og så skralder jeg dem. 156 00:10:45.740 --> 00:10:49.620 Nu skal vi også sætte vand over til 157 00:10:49.620 --> 00:10:51.060 at kåre sparsene i. 158 00:11:01.050 --> 00:11:06.250 Når vi har skraldet sparsene, så skærer vi 159 00:11:06.250 --> 00:11:09.490 enderne af, så de bliver lige lange. 160 00:11:11.990 --> 00:11:14.510 De ender kan man godt kåre. 161 00:11:14.510 --> 00:11:17.670 Det yderste kan man altså ikke bruge. 162 00:11:17.810 --> 00:11:19.550 Men alle enderne kan man godt bruge, hvis 163 00:11:19.550 --> 00:11:20.430 man laver aspargesuppe. 164 00:11:20.530 --> 00:11:21.470 De seje ender her. 165 00:11:21.870 --> 00:11:23.510 Og skralderen kan man bruge og kåre af 166 00:11:23.510 --> 00:11:25.190 til at lave en aspargesuppe. 167 00:11:27.770 --> 00:11:29.510 Hvis man har viljen til det, kan man 168 00:11:29.510 --> 00:11:34.510 unytte næsten alle naturbrugsdukter 100%. 169 00:11:40.310 --> 00:11:43.470 Jeg har sat vand over til sparsene. 170 00:11:44.150 --> 00:11:45.790 Nu venter vi bare på, at den lige 171 00:11:45.790 --> 00:11:46.370 skal kåre. 172 00:11:49.110 --> 00:11:53.990 Og laksen damper, og der sker ikke noget 173 00:11:53.990 --> 00:11:57.850 med vores ruller her. 174 00:12:01.670 --> 00:12:06.270 Jeg lægger nu kartoflerne ned i det brunede 175 00:12:06.270 --> 00:12:06.630 smør. 176 00:12:07.770 --> 00:12:10.770 Der skal de stå og kåre og stege 177 00:12:10.770 --> 00:12:11.110 møre. 178 00:12:26.540 --> 00:12:31.160 Vores smorkelsås er begyndt at kåre ret kraftigt, 179 00:12:31.340 --> 00:12:34.760 så jeg følger lidt væk fra varmen og 180 00:12:34.760 --> 00:12:38.220 passer på, at det ikke kårer over. 181 00:12:44.320 --> 00:12:49.640 Jeg tilsætter peber og salt til vores råstegte 182 00:12:49.640 --> 00:12:50.280 kartofler. 183 00:13:03.520 --> 00:13:06.420 Til kaldemiddagjorden skal vi også lave en grilleret 184 00:13:06.420 --> 00:13:08.140 tomat med estragonblade. 185 00:13:09.380 --> 00:13:11.740 Der skal vi have en lille klat smør 186 00:13:11.740 --> 00:13:13.900 ovenpå tomaten, som jeg har delt. 187 00:13:15.280 --> 00:13:16.940 Og så skal det ind i ovnen og 188 00:13:16.940 --> 00:13:17.480 grilleres. 189 00:13:22.770 --> 00:13:24.290 Og så er mine laksruller, som jeg har 190 00:13:24.290 --> 00:13:27.490 overdampet, faktisk færdige. 191 00:13:30.630 --> 00:13:34.350 Så dem tager vi op på den fång, 192 00:13:34.490 --> 00:13:34.650 vi har. 193 00:13:34.730 --> 00:13:39.850 Her skal vi bruge tælp til såsen. 194 00:13:46.010 --> 00:13:47.610 Vi lægger dem op i en gryde, så 195 00:13:47.610 --> 00:13:49.010 de kan stå til varme, til vi skal 196 00:13:49.010 --> 00:13:49.470 rette an. 197 00:14:00.260 --> 00:14:01.900 Så sætter vi den fång, vi har der 198 00:14:01.900 --> 00:14:04.260 overkåret lidt af nu, så vi kan få 199 00:14:04.260 --> 00:14:05.120 den kogt lidt ned. 200 00:14:06.420 --> 00:14:10.060 Så sætter vi en varmeplad heroppe, så vi 201 00:14:10.060 --> 00:14:11.040 kan have det stående til varme. 202 00:14:11.560 --> 00:14:14.560 Så lader vi de laksruller lige stå og 203 00:14:14.560 --> 00:14:15.320 holde sig lugende. 204 00:14:29.630 --> 00:14:32.590 Vores kartofler vender jeg lidt, så de kan 205 00:14:32.590 --> 00:14:34.270 blive stegt på begge sider. 206 00:14:37.020 --> 00:14:41.920 Sådan en kartofler skal være dejlig brun, udvendig 207 00:14:41.920 --> 00:14:43.300 og blød indvendig. 208 00:14:43.500 --> 00:14:45.600 Det er en rigtig rostig kartofler. 209 00:14:50.170 --> 00:14:52.630 Jeg sætter vores grillede tomater ind i ovnen 210 00:14:52.630 --> 00:14:53.170 ved siden af. 211 00:14:54.470 --> 00:14:55.450 Ja, det kan du sgu også gøre. 212 00:14:55.450 --> 00:14:58.310 Så sætter vi den her. 213 00:15:07.200 --> 00:15:16.330 Så er vores fång fra laksrullerne ved at 214 00:15:16.330 --> 00:15:17.190 være nedkogt. 215 00:15:21.590 --> 00:15:24.010 Så skal vi have nogle lille blommer. 216 00:15:25.030 --> 00:15:26.170 Ja, det har jeg her. 217 00:15:27.010 --> 00:15:29.530 Jeg tager bare lige og sigter vores lakserfång 218 00:15:29.530 --> 00:15:33.910 lidt, så vi ikke har noget at snalde 219 00:15:33.910 --> 00:15:35.350 ind, når vi skal bagere æggene. 220 00:15:35.970 --> 00:15:40.090 Så har vi æggeblommerne, vi kommer ind, og 221 00:15:40.090 --> 00:15:43.930 dem bagerer vi i den her nedkogte fång. 222 00:15:48.710 --> 00:15:50.050 Jeg vil godt stå herovre. 223 00:15:52.050 --> 00:15:53.590 Og den fisker vi så op. 224 00:15:55.790 --> 00:15:57.330 Den skal jo også have smeltet lidt smør 225 00:15:57.330 --> 00:15:57.710 selv. 226 00:15:58.010 --> 00:15:58.230 Ja. 227 00:16:05.500 --> 00:16:07.580 Og det er jo det normale, når man 228 00:16:07.580 --> 00:16:10.700 arbejder i køkken, når man hjælper sad, at 229 00:16:10.700 --> 00:16:11.820 man supperer hinanden. 230 00:16:14.500 --> 00:16:16.900 Ja, det er fiskeren, det er også smør 231 00:16:16.900 --> 00:16:17.160 nok. 232 00:16:20.280 --> 00:16:21.960 Når vi bagerer æg, så skal man jo 233 00:16:21.960 --> 00:16:24.840 selvfølgelig passe på, at man skal have varme, 234 00:16:25.240 --> 00:16:26.700 og man må selvfølgelig ikke få for meget 235 00:16:26.700 --> 00:16:27.160 varme. 236 00:16:27.520 --> 00:16:29.120 For de skal jo bageres, så de bliver 237 00:16:29.120 --> 00:16:30.920 tykke, så de kan jævne. 238 00:16:31.020 --> 00:16:32.480 Det er jo det, der jævner vores sår. 239 00:16:33.320 --> 00:16:34.600 Det er jo kun æggeblommerne. 240 00:16:43.220 --> 00:16:47.640 Prøv ikke, at du skal i gang med 241 00:16:47.640 --> 00:16:48.200 dit kød. 242 00:16:48.200 --> 00:16:53.200 Jo, jeg vil også smøde vores råske kartofler, 243 00:16:53.300 --> 00:16:55.540 der begynder at blive fine. 244 00:16:56.560 --> 00:16:58.540 Vores vand til at sparsle, den vil jeg 245 00:16:58.540 --> 00:17:01.160 lige sætte op på den her hurtigvarmeplade. 246 00:17:01.740 --> 00:17:03.880 Ja, den er godt til at koge. 247 00:17:04.660 --> 00:17:08.380 I kældemørbrer, der væsker jeg to meter jonger 248 00:17:08.380 --> 00:17:09.000 af på ca. 249 00:17:09.040 --> 00:17:09.940 180 gram. 250 00:17:11.220 --> 00:17:13.780 Det er ca. 251 00:17:13.880 --> 00:17:19.400 her, at vi får sådan en meter jong. 252 00:17:27.970 --> 00:17:29.430 Resten stiller jeg til side. 253 00:17:37.470 --> 00:17:39.170 Så koger vi det og sparsler den. 254 00:17:39.510 --> 00:17:40.370 Så kan du se, at det er 8 255 00:17:40.370 --> 00:17:40.930 jong. 256 00:17:41.330 --> 00:17:42.650 Så kan du få din meter jong over 257 00:17:42.650 --> 00:17:42.910 der. 258 00:17:43.750 --> 00:17:47.230 Og så har vi koget over vores smorkelsår. 259 00:17:48.050 --> 00:17:51.330 Den har også været i den rette konsistens. 260 00:17:52.070 --> 00:17:53.430 Den kan du få herovre. 261 00:17:56.970 --> 00:17:59.750 Og så var der såsen til de der 262 00:17:59.750 --> 00:18:00.390 lakseruller. 263 00:18:00.870 --> 00:18:02.970 Den skal vi nu tilsætte det smeltede smør, 264 00:18:05.270 --> 00:18:06.850 som vi langsomt kommer ind. 265 00:18:14.420 --> 00:18:16.900 Vi tager lidt af vores smør fra kartoflerne. 266 00:18:23.190 --> 00:18:25.610 Så skal vi lige give den en lille 267 00:18:25.610 --> 00:18:26.310 smule peber. 268 00:18:30.360 --> 00:18:31.780 Og så må vi smage på sårsen, om 269 00:18:31.780 --> 00:18:34.500 den er velsmagende, som vi ønsker det. 270 00:18:50.590 --> 00:18:52.710 Køkkenet bruner jeg hurtigt på en meget varm 271 00:18:52.710 --> 00:18:53.250 pande. 272 00:18:53.250 --> 00:18:57.350 Og så når vi lige har brunet det, 273 00:18:57.510 --> 00:19:00.030 så krydrer jeg det med salt og peber. 274 00:19:01.350 --> 00:19:03.310 Og så har vi vores sår. 275 00:19:06.700 --> 00:19:08.020 Så har vi vores sår, og så er 276 00:19:08.020 --> 00:19:09.800 vi klar til køkkenet. 277 00:19:09.920 --> 00:19:15.590 Så venter vi kun på vores brædder. 278 00:19:15.830 --> 00:19:16.630 Og de er også lige ved at være 279 00:19:16.630 --> 00:19:16.830 klar. 280 00:19:16.990 --> 00:19:18.770 Nu er brædderne færdige. 281 00:19:19.610 --> 00:19:21.390 Så vil jeg ikke om, Jon, skal vi 282 00:19:21.390 --> 00:19:22.410 sætte ... 283 00:19:22.830 --> 00:19:25.510 Skal vi begynde at sætte desserten i gang? 284 00:19:25.510 --> 00:19:26.610 Skal vi sætte desserten i gang? 285 00:19:27.290 --> 00:19:28.930 Det bliver vi nødt til, for ellers kan 286 00:19:28.930 --> 00:19:29.550 vi jo ikke følge med. 287 00:19:39.000 --> 00:19:41.300 Det er gang med jættofladen. 288 00:19:41.800 --> 00:19:46.610 Og der tager vi så 50 gram smør. 289 00:19:47.950 --> 00:19:49.890 Og 51 gram sukker. 290 00:19:50.430 --> 00:19:52.290 Og 2,5 dl fløde. 291 00:19:59.240 --> 00:20:00.820 Og 2,5 dl, det må være det 292 00:20:00.820 --> 00:20:01.700 halve af fem jule. 293 00:20:02.360 --> 00:20:04.080 Og det der er sådan en svind her. 294 00:20:09.060 --> 00:20:10.780 Den sætter vi over varmen først. 295 00:20:10.780 --> 00:20:20.690 Så skal vi have en hund 296 00:20:20.690 --> 00:20:23.010 mere, så vi kan ... 297 00:20:26.560 --> 00:20:29.640 Så kommer vi vores smør i til gang 298 00:20:29.640 --> 00:20:30.360 med jættofladen. 299 00:20:30.700 --> 00:20:37.880 Det er over at smelte. 300 00:20:45.320 --> 00:20:47.040 Flikkersparsen vi har her, den har vi sat 301 00:20:47.040 --> 00:20:47.320 over. 302 00:20:47.800 --> 00:20:49.460 Og den koger vi i fem minutter i 303 00:20:49.460 --> 00:20:50.520 fjersk vand. 304 00:20:51.180 --> 00:20:52.980 Og nu skulle de have kogt fem minutter. 305 00:20:53.260 --> 00:20:54.680 Så tager vi dem af og lader dem 306 00:20:54.680 --> 00:20:55.500 stå til varme. 307 00:20:56.640 --> 00:20:57.520 Og trække. 308 00:20:58.840 --> 00:21:00.980 Og samtidig tilsætter vi lidt salt. 309 00:21:03.400 --> 00:21:05.640 Så de kan stå og trække i saltvandet. 310 00:21:07.100 --> 00:21:09.280 Friske sparser skal endelig ikke koge for længe. 311 00:21:11.100 --> 00:21:12.920 Så de er sprøde og dejlige. 312 00:21:14.520 --> 00:21:15.520 Åh, nu er det lige klart. 313 00:21:18.090 --> 00:21:25.450 Så venter vi bare på, at den her 314 00:21:25.450 --> 00:21:27.070 skal blive varm til gang med jættofladen. 315 00:21:31.130 --> 00:21:31.930 Vores morkelsås. 316 00:21:32.410 --> 00:21:34.150 Vores a la creme er næsten nedkogt. 317 00:21:34.550 --> 00:21:35.610 Og så tilsætter vi ... 318 00:21:35.610 --> 00:21:36.170 ... 319 00:21:36.170 --> 00:21:38.630 en dømmeglas. 320 00:21:38.810 --> 00:21:41.690 Det er en kraftig rødvindsås, som er nedkogt. 321 00:21:53.270 --> 00:21:54.510 Tilsætter lidt af gangen. 322 00:21:55.330 --> 00:21:58.210 Smager den til, så vi ikke får givet 323 00:21:58.210 --> 00:21:58.690 for meget. 324 00:22:05.620 --> 00:22:08.040 Vores medaljons har jo lidt været i køl, 325 00:22:08.100 --> 00:22:08.960 så den kører lidt kraftigt. 326 00:22:09.700 --> 00:22:11.920 Den ser også fint ud nu. 327 00:22:13.660 --> 00:22:16.420 Og så er vi så smidtet smør. 328 00:22:18.160 --> 00:22:23.900 Vi tilsætter 50 gram mel til, så vi 329 00:22:23.900 --> 00:22:25.140 får en bageop. 330 00:22:26.820 --> 00:22:28.800 I det fløde, vi har sat over, kommer 331 00:22:28.800 --> 00:22:30.660 vi 50 gram sukker i. 332 00:22:36.700 --> 00:22:39.120 Jeg krydrer medaljonerne på begge sider med salt 333 00:22:39.120 --> 00:22:39.520 og peber. 334 00:22:45.670 --> 00:22:47.690 Og der er vi jo som alle kogere 335 00:22:47.690 --> 00:22:49.250 lidt uenige. 336 00:22:49.810 --> 00:22:52.230 Jeg påstår, at der skal satte peber på, 337 00:22:52.590 --> 00:22:54.190 inden man steger kødet. 338 00:22:54.750 --> 00:22:56.350 Og John siger, at det skal der kødes, 339 00:22:56.370 --> 00:22:57.610 når man har stegt kødet. 340 00:22:59.610 --> 00:23:01.050 Det er da klart altså. 341 00:23:01.690 --> 00:23:08.180 Vi har hver vores ideer om, hvordan vi 342 00:23:08.180 --> 00:23:09.680 får det bedste resultat ud af det. 343 00:23:14.180 --> 00:23:16.680 Sådan får jeg noget mere knep på den 344 00:23:16.680 --> 00:23:16.820 der. 345 00:23:16.920 --> 00:23:18.100 John, det er den her over, der kører 346 00:23:18.100 --> 00:23:18.540 stærkt, ikke? 347 00:23:19.940 --> 00:23:22.060 Ja, nu har jeg det. 348 00:23:37.620 --> 00:23:43.410 Så ved jeg ikke, om du har tid 349 00:23:43.410 --> 00:23:46.710 til at piske æggefløden til grammie. 350 00:23:46.870 --> 00:23:47.690 Har du det, John? 351 00:23:47.810 --> 00:23:49.010 Jo, det har jeg. 352 00:23:52.050 --> 00:23:56.670 Så har vi til grammie bagt fløden væk 353 00:23:56.670 --> 00:24:00.650 og melet op, så vi får en lindegg. 354 00:24:00.650 --> 00:24:04.730 Og den læg, den tilsætter vi så æggeblommer. 355 00:24:10.530 --> 00:24:12.290 Fem æggeblommer en af gangen. 356 00:24:15.090 --> 00:24:17.770 Og vi har jo skidt de ægger i 357 00:24:17.770 --> 00:24:18.370 forvejen. 358 00:24:18.690 --> 00:24:20.270 Og der har vi æggevireren i en anden 359 00:24:20.270 --> 00:24:20.710 skål. 360 00:24:21.310 --> 00:24:22.910 Og dem skal vi have stift pisket, vi 361 00:24:22.910 --> 00:24:23.730 skal have her i. 362 00:24:26.430 --> 00:24:29.470 Samtidig med, at vi tilsætter æggeblommeren, tilsætter vi 363 00:24:29.470 --> 00:24:35.030 også 5cl grammie i. 364 00:24:35.350 --> 00:24:37.950 Jeg begynder at piske æggeriderne. 365 00:24:39.590 --> 00:24:40.890 Så vi kan få den ind. 366 00:24:44.030 --> 00:24:47.190 Og det er noget, man gør, hvis siden 367 00:24:47.190 --> 00:24:48.770 er op og pisker æggeblommer i. 368 00:25:03.100 --> 00:25:14.160 Så er den klar 369 00:25:14.160 --> 00:25:15.600 til æggeblommeren. 370 00:25:18.940 --> 00:25:30.040 Og så 371 00:25:30.040 --> 00:25:31.680 skal vi lige se, hvad vi har i 372 00:25:31.680 --> 00:25:31.780 ovnen. 373 00:25:32.780 --> 00:25:41.620 Der har vi vores redder, som nu er 374 00:25:41.620 --> 00:25:42.240 færdig. 375 00:25:45.160 --> 00:25:47.340 Vores tomater, som er dejligt varme. 376 00:25:56.570 --> 00:25:58.250 Det er også fint, Bjørn. 377 00:25:58.790 --> 00:25:59.490 Meget fint. 378 00:26:00.590 --> 00:26:03.070 Ja, det er supert. 379 00:26:04.510 --> 00:26:08.710 Så får jeg æggeblommeren. 380 00:26:08.750 --> 00:26:09.570 Skal vi komme den her op i? 381 00:26:10.030 --> 00:26:10.690 Jo, det gør vi. 382 00:26:11.870 --> 00:26:13.070 Der er det mere plads i. 383 00:26:21.700 --> 00:26:23.700 Og det skal lige piskes godt igennem. 384 00:26:23.700 --> 00:26:23.800 Så kommer vi den ind. 385 00:26:35.600 --> 00:26:37.460 Og så den der dej, vi har her. 386 00:26:37.860 --> 00:26:42.520 Der har vi så skåle, som vi har 387 00:26:42.520 --> 00:26:44.520 smurt og drysset med sukker. 388 00:26:45.920 --> 00:26:46.820 Helt oppe af kanten. 389 00:26:46.880 --> 00:26:50.880 Helt oppe af kanten, så chaufféen ikke hænger 390 00:26:50.880 --> 00:26:51.740 fast i siderne. 391 00:26:51.740 --> 00:26:53.920 Og det fylder vi så i skåle. 392 00:26:54.360 --> 00:26:55.600 Cirka halvt fyldt. 393 00:27:03.190 --> 00:27:04.530 Og så går de i ovnen. 394 00:27:05.250 --> 00:27:07.810 Og de står i ovnen i cirka 20 395 00:27:07.810 --> 00:27:09.650 minutter ved 200 grader. 396 00:27:14.630 --> 00:27:17.070 Så, Bjørn, lige tæt det hele over, så 397 00:27:17.070 --> 00:27:18.670 vi er klar til at regne. 398 00:27:18.670 --> 00:27:20.730 Bare ikke længe, så vi bliver klar til 399 00:27:20.730 --> 00:27:20.990 at regne. 400 00:27:21.890 --> 00:27:22.410 Rigtigt. 401 00:27:25.680 --> 00:27:27.040 Din sovs er klar. 402 00:27:27.040 --> 00:27:28.240 Sovsen er klar. 403 00:27:29.200 --> 00:27:31.160 Pedaljoggerne varmer jeg lige igennem igen. 404 00:27:33.560 --> 00:27:34.960 Min dagsruller er klar. 405 00:27:36.440 --> 00:27:37.520 Jamen, så kører vi. 406 00:27:37.920 --> 00:27:39.680 Nu skal jeg komme med tallerkenerne. 407 00:27:40.020 --> 00:27:41.920 Jeg har to varme tallerkener her til min 408 00:27:41.920 --> 00:27:42.240 fisk. 409 00:27:42.780 --> 00:27:44.260 Og du har dit varme flad. 410 00:27:45.200 --> 00:27:45.300 Ja. 411 00:27:48.160 --> 00:27:49.820 Så må jeg låne dine palæstier. 412 00:27:50.480 --> 00:27:50.580 Ja. 413 00:27:56.540 --> 00:27:57.660 Varme fræder. 414 00:28:00.100 --> 00:28:01.420 Og så har vi dagsrullerne. 415 00:28:08.010 --> 00:28:08.690 Sovlaksruller. 416 00:28:09.270 --> 00:28:10.710 Så har vi lige vores salat her. 417 00:28:11.850 --> 00:28:12.150 Lækker. 418 00:28:16.410 --> 00:28:17.090 Frad. 419 00:28:19.170 --> 00:28:20.990 Lige et stykke skik. 420 00:28:23.330 --> 00:28:26.470 Og så har vi vores dejlige sovs her. 421 00:28:28.870 --> 00:28:32.530 Som vi så maskerer over rullerne. 422 00:28:41.750 --> 00:28:42.110 Det vil jeg gøre. 423 00:28:42.170 --> 00:28:45.930 Moderne kokke i dag, de begynder med at 424 00:28:45.930 --> 00:28:47.270 lægge sovsen på tallerkenen. 425 00:28:47.270 --> 00:28:51.650 Og så lægge kød eller fisken oveni. 426 00:28:52.590 --> 00:28:53.650 Det er den gamle skole. 427 00:28:53.770 --> 00:28:55.590 Vi maskerer vores ting. 428 00:29:02.540 --> 00:29:07.460 Og så har vi jo brugt vores sæskredder. 429 00:29:07.900 --> 00:29:09.440 Så fylder vi kaviar i. 430 00:29:12.770 --> 00:29:15.090 Det er den røde kaviar vi bruger. 431 00:29:16.070 --> 00:29:18.190 Vi må desværre erkende jo, at det er 432 00:29:18.190 --> 00:29:19.550 jo en farve ting. 433 00:29:19.890 --> 00:29:21.810 Men det er den sorte kaviar altså også. 434 00:29:23.350 --> 00:29:26.590 Det er jo noget man laver af stenbigerovn. 435 00:29:27.750 --> 00:29:29.050 Hjælpe med at pynte. 436 00:29:29.770 --> 00:29:30.610 Jeg har sagt det også. 437 00:29:31.150 --> 00:29:31.930 Rød salat. 438 00:29:33.290 --> 00:29:36.650 Og så oven på rullerne. 439 00:29:37.390 --> 00:29:38.270 Så drysser vi. 440 00:29:40.750 --> 00:29:41.390 Hasnøflæger. 441 00:29:50.630 --> 00:29:52.370 Rød salat og rød salat. 442 00:29:52.830 --> 00:29:55.210 Så er fisken klar. 443 00:29:57.170 --> 00:30:00.210 Så serverer vi det på tallerkenen. 444 00:30:01.110 --> 00:30:03.250 Så er John klar at anrette. 445 00:30:04.670 --> 00:30:07.430 Kaldemiddelhjortene er an på faget i midten. 446 00:30:11.950 --> 00:30:16.470 Og vores asparges. 447 00:30:18.970 --> 00:30:20.130 Hvad kan jeg gøre? 448 00:30:21.150 --> 00:30:21.950 Her. 449 00:30:26.950 --> 00:30:28.970 Nu er det jo varme ting vi skal 450 00:30:28.970 --> 00:30:29.610 arbejde med. 451 00:30:34.990 --> 00:30:36.530 Hvor er tomaterne her? 452 00:30:37.410 --> 00:30:39.730 Dem ligger vi her ved siden af kaldemiddelhjorten. 453 00:30:40.170 --> 00:30:42.930 Og til sidst vores tomater. 454 00:30:43.630 --> 00:30:45.470 De der tomater smager dejligt. 455 00:30:45.610 --> 00:30:46.310 Vi skærer dem igennem. 456 00:30:46.650 --> 00:30:48.450 Fordi vi rigtig kan få smagen ned i 457 00:30:48.450 --> 00:30:48.930 tomaten. 458 00:30:49.210 --> 00:30:50.230 Af eftergangbladene. 459 00:30:51.210 --> 00:30:53.950 Der ligger vores rostdækte kartofler her. 460 00:30:54.310 --> 00:30:54.730 Overhen. 461 00:30:56.630 --> 00:30:58.290 Har du tid til at kigge på vores 462 00:30:58.290 --> 00:30:59.170 granulesouffléer? 463 00:30:59.270 --> 00:31:00.570 Ja, jeg har lige kigget på dem, John. 464 00:31:00.650 --> 00:31:01.630 Jeg tør ikke lukke op endnu. 465 00:31:01.870 --> 00:31:03.010 Nej, vi venter lidt. 466 00:31:03.610 --> 00:31:04.710 Men den har arbejdet fint. 467 00:31:11.880 --> 00:31:13.860 Så ved jeg ikke om vi skal præsentere 468 00:31:13.860 --> 00:31:14.320 det henved. 469 00:31:15.580 --> 00:31:17.340 Nå, lige et øjeblik. 470 00:31:17.560 --> 00:31:21.280 Vi skal lige have noget grøn karosser på. 471 00:31:21.660 --> 00:31:24.140 Og så skal du have lidt mortesauce. 472 00:31:24.140 --> 00:31:27.920 Det var noget med det moderne i køkkenet. 473 00:31:30.100 --> 00:31:30.540 Således. 474 00:31:31.640 --> 00:31:34.360 Og her har jeg saucekanden til vores morgelsauce. 475 00:31:41.160 --> 00:31:42.760 Og så skal vi have lidt af morgelsauce 476 00:31:42.760 --> 00:31:43.780 her på fadet også. 477 00:31:43.920 --> 00:31:44.360 Skal vi lige? 478 00:31:44.960 --> 00:31:46.760 Man skærer den en lille smule. 479 00:31:50.800 --> 00:31:51.240 Så. 480 00:31:56.980 --> 00:31:59.440 Ja, så er vi næsten færdige til. 481 00:31:59.440 --> 00:32:00.680 Ja, vi venter kun på at sætte den, 482 00:32:00.720 --> 00:32:00.900 John. 483 00:32:01.780 --> 00:32:07.160 Jeg har jo begyndt med vores steg. 484 00:32:07.340 --> 00:32:08.700 Jeg skal lige have bestigt på fadet. 485 00:32:12.540 --> 00:32:14.220 Så fortsætter vi her. 486 00:32:25.930 --> 00:32:28.430 Og så venter vi kun på at sætte 487 00:32:28.430 --> 00:32:28.810 den der. 488 00:32:30.010 --> 00:32:30.490 Morgelsauce. 489 00:32:32.870 --> 00:32:34.190 Jeg kan bare lukke op en gang. 490 00:32:35.010 --> 00:32:35.990 De er super fine. 491 00:32:36.710 --> 00:32:37.770 Se, de går rigtig op. 492 00:32:43.390 --> 00:32:46.310 Og de har nu fået... 493 00:32:46.310 --> 00:32:48.170 Den er færdig lige... 494 00:32:48.170 --> 00:32:50.810 Ja, de skal bare have to minutter til, 495 00:32:50.970 --> 00:32:51.350 så er de klar. 496 00:32:56.230 --> 00:32:58.670 Og jeg ved ikke, om du lukker vinden 497 00:32:58.670 --> 00:32:59.110 op, John? 498 00:33:00.290 --> 00:33:00.490 Jo. 499 00:33:02.830 --> 00:33:08.580 Hvis jeg tager... 500 00:33:08.580 --> 00:33:11.340 Til vores dags noire. 501 00:33:11.580 --> 00:33:15.820 Der vil jeg anbefale en Alsace Riesling. 502 00:33:16.740 --> 00:33:20.420 Det er en tør og frisk hvidvin, som 503 00:33:20.420 --> 00:33:23.180 er virkelig dejlig til fisk. 504 00:33:25.060 --> 00:33:28.080 Og til kalmedaljommerne. 505 00:33:28.460 --> 00:33:31.220 Der vil jeg bruge en Bordeaux La Cour 506 00:33:31.220 --> 00:33:31.540 Parfum. 507 00:33:31.540 --> 00:33:36.740 Det er en dejlig hvidvin med kraftig smag, 508 00:33:37.340 --> 00:33:39.060 som passer fint til kalvekød. 509 00:33:58.850 --> 00:34:00.990 Ja, så kommer vi til desserten, John. 510 00:34:01.830 --> 00:34:03.150 Det skal jo være nu og her. 511 00:34:03.950 --> 00:34:06.710 Der er skæret og flyttet. 512 00:34:06.710 --> 00:34:11.469 Så er vores Grand Marnier-soufflé op. 513 00:34:12.130 --> 00:34:14.190 Når den kommer ud i kulden, så begynder 514 00:34:14.190 --> 00:34:15.469 den jo at gå ned igen. 515 00:34:15.969 --> 00:34:17.110 Så det er nu, der skal gå stærkt 516 00:34:17.110 --> 00:34:17.770 med at servere den. 517 00:34:18.370 --> 00:34:21.110 Det skal være timet fra køkken og fra 518 00:34:21.110 --> 00:34:21.770 serveringens side. 519 00:34:22.909 --> 00:34:23.730 Stil ud lidt over. 520 00:34:23.830 --> 00:34:27.489 Jeg er ved at trække vores hvidvin op. 521 00:34:27.489 --> 00:34:27.670 Ja. 522 00:34:33.989 --> 00:34:35.730 Du mener, vi skal smage på den her? 523 00:34:38.630 --> 00:34:39.770 Ja, det synes jeg. 524 00:34:52.030 --> 00:34:53.389 Ja, skål. 525 00:34:53.929 --> 00:34:54.590 Skål også. 526 00:34:54.889 --> 00:34:56.150 Og velkommen til Mortels Ferie. 527 00:34:56.890 --> 00:34:57.590 Tak for i aften. 528 00:34:57.650 --> 00:34:58.390 Tak for i aften. 529 00:36:30.200 --> 00:36:31.780 Nu holder vi en pause til kl. 530 00:36:31.880 --> 00:36:34.320 20.05, hvor vi kommer igen med Roskilde 531 00:36:34.320 --> 00:36:39.400 -magasinet, sportsmagasinet, et modshow, ungdomsprogram på stedet og 532 00:36:39.400 --> 00:36:42.220 en direkte udsendelse om det kommende folketingsvalg. 533 00:36:42.540 --> 00:36:43.940 Vi ses om cirka 20 minutter.
Serie
Dato udgivet
Emneord
Metainformation for administratorer
Faustnr
9 649 440 8
Varighed tidskode
00:37:10:00
Varighed sekunder
2230
Klassifikationsnummer
Båndnummer
1195
Import må ikke længere overskrive dette
Afbrudt
Video er online
Tilsluttet
Kommentarer