- TV-køkkenet i aften handler om Kalkun, og det er på en anden måde
Tekstudskrift
WEBVTT 1 00:01:07.740 --> 00:01:13.450 Rådskild Lokal TV God aften og velkommen til 2 00:01:13.450 --> 00:01:14.490 Rådskild Lokal TV. 3 00:01:15.030 --> 00:01:17.830 Vores første programpunkt i aften er TV-køkkenet, 4 00:01:17.890 --> 00:01:20.130 hvor vores to slagtermestre vil lave kalkun på 5 00:01:20.130 --> 00:01:21.270 en anden måde. 6 00:01:22.090 --> 00:01:22.450 Og så kl. 7 00:01:22.570 --> 00:01:26.910 20.05 kommer Rådskild Magasinet med programoversigt for 8 00:01:26.910 --> 00:01:29.270 resten af den onsdag aften med Rådskild Lokal 9 00:01:29.270 --> 00:01:29.530 TV. 10 00:01:30.110 --> 00:01:32.010 Men først kalkun på en anden måde. 11 00:01:32.430 --> 00:01:32.830 Velbekomme. 12 00:01:34.930 --> 00:01:35.730 God aften. 13 00:01:37.090 --> 00:01:39.330 I aften, vi lovede jo sidst, at vi 14 00:01:39.330 --> 00:01:41.950 ville lave en ret med kalkunkød. 15 00:01:42.790 --> 00:01:45.330 Og da vi jo har en god sommer 16 00:01:45.330 --> 00:01:47.010 i øjeblikket, så har vi også valgt, at 17 00:01:47.010 --> 00:01:48.350 det skal være en nem sommermenu. 18 00:01:48.910 --> 00:01:49.950 Så det vi vil lave, det er, at 19 00:01:49.950 --> 00:01:51.990 vi vil lave nogle kalkun-tornedorer. 20 00:01:52.970 --> 00:01:55.590 Og det er selve kalkunfiléen, som vi også 21 00:01:55.590 --> 00:01:57.870 viste sidst, som sidder på kalkunbrystet. 22 00:01:58.350 --> 00:02:01.750 Til det vil vi lave nogle dampede broccolier. 23 00:02:02.710 --> 00:02:04.730 Vi vil svidse en rød og grøn peber. 24 00:02:05.630 --> 00:02:07.330 Vi vil lave en gang brædskartofler. 25 00:02:07.830 --> 00:02:10.170 Som ikke er helt almindelige brædskartofler. 26 00:02:11.510 --> 00:02:13.190 Det vil vi så komme ind på. 27 00:02:16.350 --> 00:02:17.830 Og så vil vi jo bare gå i 28 00:02:17.830 --> 00:02:18.210 gang, ikke Munch? 29 00:02:18.410 --> 00:02:19.050 Jo, helt sikkert. 30 00:02:19.770 --> 00:02:22.250 Det er mig, der skal lave tornedorerne. 31 00:02:22.250 --> 00:02:23.950 Jeg tror nok, at inden vi går i 32 00:02:23.950 --> 00:02:26.710 gang med det, så har vi fået noget 33 00:02:26.710 --> 00:02:27.910 meget lækkert køkkenudstyr. 34 00:02:29.670 --> 00:02:30.810 Det kan vi ikke være bekendt at glemme 35 00:02:30.810 --> 00:02:31.230 i hvert fald. 36 00:02:31.590 --> 00:02:33.350 Og det vil vi gerne takke H.P. 37 00:02:33.410 --> 00:02:34.410 Nielsen og Holmboen for. 38 00:02:36.730 --> 00:02:38.230 Der har vi fået noget specielt til de 39 00:02:38.230 --> 00:02:38.970 der broccolier. 40 00:02:40.070 --> 00:02:41.330 Når vi nu siger, at vi har fået 41 00:02:41.330 --> 00:02:42.450 noget specielt, så vil vi sige, at vi 42 00:02:42.450 --> 00:02:43.830 har fået det så specielt, at vi har 43 00:02:43.830 --> 00:02:45.270 fået det, som vi gerne vil have. 44 00:02:45.890 --> 00:02:46.870 Og det er vi selvfølgelig glade for. 45 00:02:47.270 --> 00:02:48.510 Men selvfølgelig har vi også fået nogle ting, 46 00:02:48.610 --> 00:02:50.950 som man måske ikke lige har i husholdningen. 47 00:02:51.370 --> 00:02:52.790 Men vi har fået sådan en meget lækker 48 00:02:52.790 --> 00:02:55.370 en, og det er, fordi grøntsager er jo 49 00:02:55.370 --> 00:02:57.270 mange ting, som vi har snakket om, at 50 00:02:57.270 --> 00:02:59.130 vi kan godt lide grøntsager, når de er 51 00:02:59.130 --> 00:03:00.710 sprøde, for det er ikke det udvandet. 52 00:03:01.250 --> 00:03:03.790 Og der er sådan en perfekt med huller 53 00:03:03.790 --> 00:03:04.650 i, og så man damper dem. 54 00:03:05.250 --> 00:03:06.870 Og det er simpelthen bare et par kopper 55 00:03:06.870 --> 00:03:10.510 vand, lidt salt i, og så skal det 56 00:03:10.510 --> 00:03:12.550 sådan bringes i ko, og så lægger man 57 00:03:12.550 --> 00:03:13.590 sin grøntsager. 58 00:03:14.510 --> 00:03:17.490 Og det gode er, at du får de 59 00:03:17.490 --> 00:03:19.390 her sprøde, lækre skorper. 60 00:03:20.510 --> 00:03:21.970 Jeg vil sådan lige pille dem lidt af 61 00:03:21.970 --> 00:03:22.270 på det her. 62 00:03:22.490 --> 00:03:23.050 Ja, jeg tror det også. 63 00:03:27.320 --> 00:03:28.440 Jeg troede, du havde lavet dem klar. 64 00:03:28.820 --> 00:03:30.340 Nej, det skal du se. 65 00:03:30.380 --> 00:03:31.100 Det skal jo også lave lidt. 66 00:03:33.060 --> 00:03:35.860 Og dem har vi så lige haft skyllet 67 00:03:35.860 --> 00:03:36.420 godt igennem. 68 00:03:38.670 --> 00:03:41.590 Det, som man skal passe på, det er, 69 00:03:41.930 --> 00:03:44.010 at stokken ikke bliver for stor. 70 00:03:44.770 --> 00:03:46.350 Man skal ligesom gøre dem klar, til man 71 00:03:46.350 --> 00:03:48.290 kan tage dem op, og så lægge dem 72 00:03:48.290 --> 00:03:49.870 lige over på tallerkenen eller faden. 73 00:03:53.720 --> 00:03:54.900 Du hører ikke efter, når jeg siger, at 74 00:03:54.900 --> 00:03:55.640 din stok er for stor. 75 00:03:56.660 --> 00:03:57.560 Nå, men det er, fordi jeg går ikke 76 00:03:57.560 --> 00:03:57.900 med stok. 77 00:03:57.980 --> 00:03:58.360 Jeg er ikke så gammel. 78 00:04:03.690 --> 00:04:03.970 Således. 79 00:04:04.930 --> 00:04:07.590 De skal have cirka et sted mellem fem 80 00:04:07.590 --> 00:04:08.170 og seks minutter. 81 00:04:09.090 --> 00:04:10.910 Så er de lækre og sprøde. 82 00:04:11.430 --> 00:04:12.150 Og jeg har skruet dem. 83 00:04:12.270 --> 00:04:13.630 Ja, og som sagt, bare lidt vand i, 84 00:04:13.710 --> 00:04:15.130 og så lidt salt i, ikke? 85 00:04:15.209 --> 00:04:15.350 Ja. 86 00:04:17.990 --> 00:04:20.589 Ja, så har vi kalkunfiléer. 87 00:04:22.830 --> 00:04:25.350 Kalkunfiléer er ikke noget, man normalt vil se, 88 00:04:25.770 --> 00:04:27.090 men hvis I kan huske, da jeg fulgte 89 00:04:27.090 --> 00:04:28.530 med sidste gang, hvor vi havde de store 90 00:04:28.530 --> 00:04:31.470 kalkuner, så inden under brysterne, der sidder sådan 91 00:04:31.470 --> 00:04:33.990 et super, super lækkert stykke kød. 92 00:04:34.690 --> 00:04:36.430 I kan bedre se det, når jeg skærer 93 00:04:36.430 --> 00:04:40.530 over, at det simpelthen falder fra hinanden. 94 00:04:41.490 --> 00:04:42.490 Det er meget, meget lækkert at møde. 95 00:04:43.370 --> 00:04:45.370 Og er meget velorienteret til at spise rosa. 96 00:04:45.610 --> 00:04:46.230 Lige bestemt, ja. 97 00:04:46.770 --> 00:04:49.710 Vi har valgt at lave fire stykker. 98 00:04:54.110 --> 00:04:55.730 Det er selvfølgelig en smagsag. 99 00:04:56.450 --> 00:04:59.910 Vi har valgt også at bruge lidt røget 100 00:04:59.910 --> 00:05:02.090 spæk og lidt bacon. 101 00:05:06.310 --> 00:05:09.470 Normalt vil man jo bruge fast spæk, ikke? 102 00:05:10.630 --> 00:05:12.570 Men det giver lidt mere smag, synes vi. 103 00:05:12.630 --> 00:05:15.010 Vi synes godt, at kalkunen kan tåle at 104 00:05:15.010 --> 00:05:17.230 få lidt røget spæk om. 105 00:05:18.810 --> 00:05:20.570 Kalkunen er jo digteret slanket med, at der 106 00:05:20.570 --> 00:05:22.810 ikke er meget fedt på, og som sagt 107 00:05:22.810 --> 00:05:23.770 er der jo heller ikke meget smag i. 108 00:05:24.410 --> 00:05:25.330 Det var det røget spæk. 109 00:05:27.510 --> 00:05:28.890 Selvfølgelig kan man få sin slagthed til at 110 00:05:28.890 --> 00:05:29.530 skære det på den måde. 111 00:05:30.530 --> 00:05:33.770 Når man bruger bacon, godt mere stykker end 112 00:05:33.770 --> 00:05:37.050 tomisbacon, så skal man så lige huske, at 113 00:05:37.050 --> 00:05:39.870 den lille brusk, der sidder, det skal man 114 00:05:39.870 --> 00:05:41.150 så gøre, så det er nu lejlighed at 115 00:05:41.150 --> 00:05:41.570 tage den væk. 116 00:05:42.610 --> 00:05:43.810 Det er synd ikke at gøre det, for 117 00:05:43.810 --> 00:05:46.870 når kød er så mørt og så blødt 118 00:05:46.870 --> 00:05:48.790 i det, så vil man være ked af 119 00:05:48.790 --> 00:05:50.390 det, at man sidder med den lille brusk. 120 00:05:53.020 --> 00:05:54.700 Kommer du lidt fedtelser på? 121 00:05:54.880 --> 00:05:56.280 Der kommer fedtelser på panden, ja. 122 00:05:59.660 --> 00:06:04.460 Stegetiden på sådan nogle her er omkring tre 123 00:06:04.460 --> 00:06:04.780 minutter. 124 00:06:05.880 --> 00:06:06.480 På hver side. 125 00:06:08.000 --> 00:06:08.480 Ikke mere. 126 00:06:12.740 --> 00:06:13.180 Sådan. 127 00:06:15.400 --> 00:06:21.080 Nu bruger vi et stykke snor, men selvfølgelig 128 00:06:21.080 --> 00:06:24.960 kan man bruge en kødnål også. 129 00:06:32.940 --> 00:06:36.600 Ideen er jo med, at man har et 130 00:06:36.600 --> 00:06:41.600 højt stykke kød, så det bliver ganske svært 131 00:06:41.600 --> 00:06:42.920 at bruge sanden ind. 132 00:06:44.640 --> 00:06:47.500 Det steges jo på siderne ca. 133 00:06:47.600 --> 00:06:49.240 tre minutter, og så skal det lige roles 134 00:06:49.240 --> 00:06:51.380 rundt på alle sider. 135 00:06:54.980 --> 00:07:00.580 Hvis man bruger en snor, så skal man 136 00:07:00.580 --> 00:07:02.660 huske, at man nok skal stramme til, men 137 00:07:02.660 --> 00:07:04.020 man skal kun lige stramme ind. 138 00:07:04.960 --> 00:07:05.200 Sådan. 139 00:07:05.520 --> 00:07:06.820 Man må ikke stramme voldsomt til. 140 00:07:08.220 --> 00:07:09.920 Kødet udvider sig, når det er for varmt, 141 00:07:10.540 --> 00:07:14.040 og så skal den have lov til lige 142 00:07:14.040 --> 00:07:15.000 at komme ud til kanten. 143 00:07:15.640 --> 00:07:16.760 Det har jeg kun det formål. 144 00:07:16.760 --> 00:07:18.940 Sådan skal det være, hvis I bruger en 145 00:07:18.940 --> 00:07:19.120 snor. 146 00:07:19.740 --> 00:07:22.120 Hvis I strammer den for hårdt, så skærer 147 00:07:22.120 --> 00:07:23.960 snoren ind i det, og når I så 148 00:07:23.960 --> 00:07:25.580 skal pille snoren af, så er det altså 149 00:07:25.580 --> 00:07:27.920 væsentligt mere besværligt at hive den af. 150 00:07:29.820 --> 00:07:31.060 Så skulle den være klar. 151 00:07:32.240 --> 00:07:33.560 Det skal være på sådan en god varm 152 00:07:33.560 --> 00:07:38.140 kande, og så venter vi med at give 153 00:07:38.140 --> 00:07:40.620 sand til, at vi er lidt inde i 154 00:07:40.620 --> 00:07:41.040 stegetiden. 155 00:07:44.250 --> 00:07:47.630 Vil du lave fedt og rød og grøn 156 00:07:47.630 --> 00:07:47.950 peber? 157 00:07:49.410 --> 00:07:55.780 Det vil vi tage kernehuset ud af, og 158 00:07:55.780 --> 00:07:56.680 så er det menet, at de skal skæres 159 00:07:56.680 --> 00:07:58.520 i strimler, og svitses på panden. 160 00:08:06.490 --> 00:08:11.350 Og bøfferne her, eller tornadorne, skal jo gøres 161 00:08:11.350 --> 00:08:12.450 på samme måde, som du vil gøre med 162 00:08:12.450 --> 00:08:13.550 en enkelt bøffer, eller en fransk bøf. 163 00:08:13.990 --> 00:08:16.950 Fedt står godt varmt, brunsten på begge sider, 164 00:08:17.270 --> 00:08:17.850 og så er skruen ned. 165 00:08:18.590 --> 00:08:20.990 De skal behandles fuldstændig, som det vil opstille 166 00:08:20.990 --> 00:08:23.130 at kalve kødet, så man får lukket hårene 167 00:08:23.130 --> 00:08:23.410 på dem. 168 00:08:23.410 --> 00:08:27.790 Åh, nu er det igen søndag, og I 169 00:08:27.790 --> 00:08:31.909 ikke kan dufte, hvad lækkert det er. 170 00:08:32.210 --> 00:08:33.490 Kommer der lidt fisk op på søndagen? 171 00:08:33.650 --> 00:08:34.090 Ja. 172 00:08:44.500 --> 00:08:46.740 De kaldes kartofler, som vi snakkede om. 173 00:08:47.620 --> 00:08:48.100 Bræskartofler. 174 00:08:49.780 --> 00:08:51.740 Der har vi eksperimenteret, Nette og jeg og 175 00:08:51.740 --> 00:09:00.590 Peter, for at peppe nogle bræskartofler op, og 176 00:09:00.590 --> 00:09:01.850 de er fantastisk gode. 177 00:09:01.850 --> 00:09:03.710 Så skal du have kartofler, som man måske 178 00:09:03.710 --> 00:09:05.630 har fra dagen i forvejen. 179 00:09:06.890 --> 00:09:08.210 Giv dem lidt olie. 180 00:09:08.650 --> 00:09:09.970 Det vi har brugt er vindrueolie. 181 00:09:10.430 --> 00:09:13.330 Lidt salt, og så er der brugt provenskrøderi. 182 00:09:13.930 --> 00:09:16.730 Og det skal foregå i mængder, provenskrøderi og 183 00:09:16.730 --> 00:09:19.410 saltet, som man vil krødre en æggemad. 184 00:09:20.150 --> 00:09:21.170 Så skal der lov til at stå og 185 00:09:21.170 --> 00:09:23.390 trække nogle timer, og så får du en 186 00:09:23.390 --> 00:09:26.410 helt, helt anderledes smag, end du vil få 187 00:09:26.410 --> 00:09:28.430 ved bræskartofler. 188 00:09:29.710 --> 00:09:31.610 Det man så skal tænke på, det er, 189 00:09:31.930 --> 00:09:34.230 når man så har dem på panden, når 190 00:09:34.230 --> 00:09:36.310 de er oliemarineret, så må der, panden skal 191 00:09:36.310 --> 00:09:38.210 være god varm, heller for varm. 192 00:09:38.710 --> 00:09:40.690 Fordi når man kommer dem på, så skal 193 00:09:40.690 --> 00:09:41.870 alt olien renne af. 194 00:09:42.230 --> 00:09:44.010 Så får du nogle sprøde kartofler. 195 00:09:44.710 --> 00:09:45.630 Men det der også sker, det er, at 196 00:09:45.630 --> 00:09:47.210 kartoflen bliver en anelse. 197 00:09:47.810 --> 00:09:50.270 Den bliver en anelse på røg, så det 198 00:09:50.270 --> 00:09:51.570 er derfor, at man ikke må røre for 199 00:09:51.570 --> 00:09:51.970 meget i den. 200 00:09:58.650 --> 00:09:59.010 Sådan. 201 00:10:03.460 --> 00:10:06.100 Hvis man synes, så er de også fantastisk 202 00:10:06.100 --> 00:10:08.940 velegnede til at spise kolde. 203 00:10:11.460 --> 00:10:13.160 Men det, vi sådan sætter i gang med, 204 00:10:13.220 --> 00:10:14.960 det er jo et hyggemad. 205 00:10:16.360 --> 00:10:17.260 En helt sommermad. 206 00:10:22.620 --> 00:10:23.460 Den går middelmåned. 207 00:10:23.720 --> 00:10:24.840 Den går meget fint. 208 00:10:25.480 --> 00:10:26.960 Jeg tror, vi skal have en lille smule 209 00:10:26.960 --> 00:10:27.700 salt og peber på den. 210 00:10:33.660 --> 00:10:35.340 Det var en lækker en at arbejde med, 211 00:10:35.400 --> 00:10:35.760 hva'? 212 00:10:35.760 --> 00:10:36.300 Ja, den er spændende. 213 00:10:37.460 --> 00:10:38.860 Jeg tror, min kone ønsker sig sådan en. 214 00:10:39.020 --> 00:10:40.060 Den holder også varmen godt, sådan en. 215 00:10:41.020 --> 00:10:42.100 Det er godt, at hun ikke hører det. 216 00:10:43.260 --> 00:10:44.360 Det ved du da ikke. 217 00:10:47.770 --> 00:10:48.130 Ja. 218 00:10:53.470 --> 00:10:54.590 Det ser godt ud. 219 00:10:54.750 --> 00:10:55.490 Den ser da fint ud. 220 00:10:55.630 --> 00:10:56.270 Ja, den virker godt. 221 00:10:56.650 --> 00:10:57.010 Ikke? 222 00:10:57.070 --> 00:10:58.170 Den er meget, meget lækker. 223 00:11:01.760 --> 00:11:03.560 Og du har ikke for meget i den, 224 00:11:03.600 --> 00:11:03.900 men lidt. 225 00:11:04.100 --> 00:11:05.280 Ja, du skal kun lige vende sig. 226 00:11:06.020 --> 00:11:09.700 Så kan du se, at olien forsvinder ganske 227 00:11:09.700 --> 00:11:10.280 stille og roligt. 228 00:11:11.420 --> 00:11:12.840 Vi har også en overraskelse i dag. 229 00:11:13.220 --> 00:11:13.660 Det er rigtigt. 230 00:11:14.420 --> 00:11:15.920 Det var sådan sidst i udsendelsen. 231 00:11:17.080 --> 00:11:18.700 Sidst der var vi jo lidt uheldige, der 232 00:11:18.700 --> 00:11:19.480 havde vi jo ikke Helbo med. 233 00:11:19.480 --> 00:11:21.000 Han havde sommerferie, eller hvad nu? 234 00:11:21.120 --> 00:11:22.780 Jeg tror, de har det godt deroppe. 235 00:11:23.420 --> 00:11:24.380 I dag, der er han her. 236 00:11:25.280 --> 00:11:27.740 Og han har lovet at tage noget god, 237 00:11:27.980 --> 00:11:32.760 spændende vin med, som passer fint til vores 238 00:11:32.760 --> 00:11:33.000 kone. 239 00:11:36.120 --> 00:11:40.520 Så det, man også skal huske, når man 240 00:11:40.520 --> 00:11:45.180 ligesom svitser rød og grønt peber ind, så 241 00:11:45.180 --> 00:11:47.020 skal man huske, at varmen skal også være 242 00:11:47.020 --> 00:11:47.360 stor. 243 00:11:47.360 --> 00:11:48.920 Og det er jo for, at det giver 244 00:11:48.920 --> 00:11:50.000 en masse væde fra sig. 245 00:11:50.940 --> 00:11:52.880 Og hvis man ikke sørger for, at der 246 00:11:52.880 --> 00:11:57.680 er god gang i fladen, så koger den 247 00:11:57.680 --> 00:12:00.520 i sin egen saftesølvfald. 248 00:12:00.600 --> 00:12:01.200 Og det er ikke meningen. 249 00:12:01.300 --> 00:12:02.780 Og hvis man gør det, så bliver de 250 00:12:02.780 --> 00:12:04.120 nemlig bløde i det. 251 00:12:06.360 --> 00:12:08.280 Og selvom vi er slagtere, vil vi jo 252 00:12:08.280 --> 00:12:11.200 godt slå et slag for, hvad vi kalder 253 00:12:11.200 --> 00:12:12.120 den grønne bølge. 254 00:12:13.380 --> 00:12:16.360 Og røde, grøntager, det er bare selv. 255 00:12:17.020 --> 00:12:18.280 Det synes jeg i hvert fald. 256 00:12:18.400 --> 00:12:19.120 Det er jo måske ikke... 257 00:12:19.120 --> 00:12:20.620 Der er nok nogle kollegaer, der sidder og 258 00:12:20.620 --> 00:12:21.820 siger, hvad han står og siger nu. 259 00:12:22.200 --> 00:12:24.940 Men man må erkende jo, at der er 260 00:12:24.940 --> 00:12:27.720 en grøn bølge, og den skal slagteren jo. 261 00:12:27.920 --> 00:12:29.900 Det skal vi jo være med på også. 262 00:12:30.100 --> 00:12:30.700 Helt sikkert. 263 00:12:31.180 --> 00:12:32.840 Selvfølgelig skal man ikke kun slige grøntager, man 264 00:12:32.840 --> 00:12:33.620 skal have noget kød til også. 265 00:12:33.920 --> 00:12:35.160 Det er klart. 266 00:12:35.440 --> 00:12:37.140 Det vil de fleste også have. 267 00:12:40.610 --> 00:12:43.510 Skal du den her lille smule her? 268 00:12:43.690 --> 00:12:43.910 Nej. 269 00:12:46.900 --> 00:12:47.560 Det gør jeg nu. 270 00:12:48.280 --> 00:12:48.560 Sådan. 271 00:12:49.700 --> 00:12:51.100 Og I skal huske, at det her skal 272 00:12:51.100 --> 00:12:51.600 jo ikke have noget. 273 00:12:51.740 --> 00:12:53.420 Det dusende er, at I har prøvet det 274 00:12:53.420 --> 00:12:54.960 før, at det kommer på panden. 275 00:12:58.160 --> 00:13:00.000 Vi ved ikke, om vi skulle tage... 276 00:13:00.000 --> 00:13:01.100 Skal vi rette an til, at vi kan 277 00:13:01.100 --> 00:13:01.680 lave nogle salater? 278 00:13:02.060 --> 00:13:03.280 Ja, men det kunne vi sådan se godt 279 00:13:03.280 --> 00:13:03.960 på. 280 00:13:05.220 --> 00:13:06.200 På et helbog egentlig jo. 281 00:13:07.040 --> 00:13:08.340 Og snakke med lidt svin, ikke? 282 00:13:08.780 --> 00:13:09.960 Skal vi ikke lige skulle rette den an? 283 00:13:10.080 --> 00:13:10.460 Kan vi gøre det? 284 00:13:10.580 --> 00:13:11.200 Ja, det kan vi gøre. 285 00:13:12.480 --> 00:13:13.880 Hvis vi kølte den straks hende der. 286 00:13:15.020 --> 00:13:15.780 Undskyld, jeg er jo med. 287 00:13:17.080 --> 00:13:19.940 Det er jo også, at jeg tænker... 288 00:13:19.940 --> 00:13:21.460 Altså nok skal det være så sundt. 289 00:13:21.600 --> 00:13:23.420 Det skal være sundt, og det skal være 290 00:13:23.420 --> 00:13:23.780 mært. 291 00:13:25.420 --> 00:13:25.860 Men... 292 00:13:27.300 --> 00:13:29.500 Det falder nok lidt i vandet på, at 293 00:13:29.500 --> 00:13:31.360 panden skal lige kåres lidt af. 294 00:13:32.320 --> 00:13:34.560 Den skal kåres en anelse af med lidt 295 00:13:34.560 --> 00:13:34.860 fløde. 296 00:13:37.320 --> 00:13:39.600 Det vi også har, selvom vi har lavet 297 00:13:39.600 --> 00:13:40.900 en... 298 00:13:41.560 --> 00:13:41.960 Fremfræs. 299 00:13:43.320 --> 00:13:44.320 To tredje dele. 300 00:13:45.420 --> 00:13:45.820 Fremfræs. 301 00:13:47.580 --> 00:13:49.420 En lille smule mayonnaise. 302 00:13:50.480 --> 00:13:51.560 Og så med lidt pulver i. 303 00:13:51.920 --> 00:13:53.080 Og så en anelsesalt. 304 00:13:53.700 --> 00:13:55.220 Og den lille dressing her, vi tænker, den 305 00:13:55.220 --> 00:13:56.760 skal bruges til... 306 00:13:56.760 --> 00:13:58.060 Til de røde og de grønne peber. 307 00:14:03.230 --> 00:14:04.630 Nu skal der huske små portioner til dig. 308 00:14:04.770 --> 00:14:05.350 Den varme her. 309 00:14:07.930 --> 00:14:09.290 Så laver jeg en lille en til dig. 310 00:14:17.150 --> 00:14:18.110 Øh, hvor lækkert det er. 311 00:14:18.110 --> 00:14:20.410 Jeg kan godt love dig for, at de 312 00:14:20.410 --> 00:14:24.450 kommer frem af skjolen, når vi er færdige 313 00:14:24.450 --> 00:14:24.850 med det her. 314 00:14:25.150 --> 00:14:25.650 Helt sikkert. 315 00:14:26.710 --> 00:14:27.890 De står allerede og savler. 316 00:14:45.620 --> 00:14:48.440 Som sagt skal det kun være jo ganske, 317 00:14:48.440 --> 00:14:49.900 ganske let. 318 00:14:50.360 --> 00:14:51.600 Vi har en kvart her af hvad jeg 319 00:14:51.600 --> 00:14:51.800 har brugt. 320 00:14:51.880 --> 00:14:53.940 Jeg har brugt cirka det halve til fire. 321 00:14:54.300 --> 00:14:55.840 Det er kun for lige at komme en 322 00:14:55.840 --> 00:14:57.320 anelse henover. 323 00:15:01.470 --> 00:15:02.710 Og så skal den lige have lov til 324 00:15:02.710 --> 00:15:03.130 at koge ind. 325 00:15:05.070 --> 00:15:07.250 Og vi har valgt altså ikke at komme 326 00:15:07.250 --> 00:15:09.790 kulør eller noget som helst ind. 327 00:15:10.310 --> 00:15:11.390 Det er for det vi godt vil have. 328 00:15:11.930 --> 00:15:13.030 De her lidt lyse farver. 329 00:15:13.790 --> 00:15:14.550 En anelse. 330 00:15:15.810 --> 00:15:17.130 Sås henover bøffen. 331 00:15:17.590 --> 00:15:19.410 Og så vil vi godt have, at creme 332 00:15:19.410 --> 00:15:22.830 fraiche skulle ligesom afstemme rent farvemæssigt. 333 00:15:25.730 --> 00:15:26.970 Ej, hvor er det lækkert. 334 00:15:31.110 --> 00:15:32.650 Skal vi bytte lidt salt og peber hen? 335 00:15:32.890 --> 00:15:33.850 Nej, det er der på panden. 336 00:15:41.190 --> 00:15:43.090 Hvis du passer lidt på, så vil jeg 337 00:15:43.090 --> 00:15:44.190 godt have broccoli lige her. 338 00:15:56.180 --> 00:15:56.500 Nemt! 339 00:15:56.900 --> 00:15:58.080 Hvorfor gør den jo ikke som jeg siger? 340 00:15:58.940 --> 00:16:00.200 Det skal jo være over kødet, ikke over 341 00:16:00.200 --> 00:16:01.040 kartoflerne. 342 00:16:01.880 --> 00:16:02.880 Jeg vil have mit over kødet. 343 00:16:02.880 --> 00:16:05.960 Jeg vil også have over kartoflerne. 344 00:16:06.320 --> 00:16:07.120 Ja, men du skal jo sgu da ikke 345 00:16:07.120 --> 00:16:08.200 have træ på hverdagen. 346 00:16:08.700 --> 00:16:09.900 Nej, men den her er til... 347 00:16:14.860 --> 00:16:16.480 Nå, det var nok ikke meningen. 348 00:16:16.880 --> 00:16:17.580 Jo, det var min mening. 349 00:16:25.440 --> 00:16:26.960 Du er så en sovsegrisser. 350 00:16:27.180 --> 00:16:29.260 Ja, det var fordi det var fløde. 351 00:16:31.060 --> 00:16:32.120 Meget, meget lækkert her. 352 00:16:33.940 --> 00:16:34.640 Hold da op. 353 00:16:35.440 --> 00:16:37.160 Nu kan de godt komme an til franske 354 00:16:37.160 --> 00:16:37.420 kort. 355 00:16:37.600 --> 00:16:38.000 Kan du se det? 356 00:16:39.540 --> 00:16:40.840 Hold da op. 357 00:16:46.180 --> 00:16:46.900 De er møre. 358 00:16:47.580 --> 00:16:49.060 Det kan I ikke se, men de er 359 00:16:49.060 --> 00:16:50.460 meget, meget møre. 360 00:16:50.580 --> 00:16:51.900 Vikram, kan I zoome ind engang? 361 00:16:53.560 --> 00:16:55.880 De er møre i stængerne. 362 00:16:55.980 --> 00:16:56.560 Sådan, de trykker det. 363 00:16:57.080 --> 00:16:58.340 Og alligevel er de faste. 364 00:17:04.990 --> 00:17:05.569 Sådan der. 365 00:17:07.550 --> 00:17:08.930 Så er jeg spændt på, hvad Helbo han 366 00:17:08.930 --> 00:17:09.490 har fundet ud af. 367 00:17:10.589 --> 00:17:11.270 Hvad siger du, Helbo? 368 00:17:12.230 --> 00:17:13.349 Kan du slå os her? 369 00:17:14.030 --> 00:17:15.170 I fantasi med vinen. 370 00:17:16.829 --> 00:17:17.510 God aften. 371 00:17:18.710 --> 00:17:19.210 Velkommen til. 372 00:17:19.290 --> 00:17:20.369 Det var hyggeligt at se jer igen. 373 00:17:21.569 --> 00:17:23.210 Nu skal vi have prikken over i. 374 00:17:24.930 --> 00:17:27.430 Hvis han nu siger, at han har svært 375 00:17:27.430 --> 00:17:28.490 at overtale, så passer det ikke. 376 00:17:29.810 --> 00:17:30.370 Jeg kom. 377 00:17:30.710 --> 00:17:31.770 Du kom, hvis bare vi kaldte. 378 00:17:31.770 --> 00:17:32.390 Ja, det er dejligt. 379 00:17:34.010 --> 00:17:36.270 Så vi skal have til... 380 00:17:36.270 --> 00:17:37.250 Hvad er det fornemt at se på? 381 00:17:37.350 --> 00:17:38.210 Ja, det ser flot ud. 382 00:17:38.990 --> 00:17:41.390 Og der har jeg valgt den dejlige fransk 383 00:17:41.390 --> 00:17:41.850 rødvin. 384 00:17:42.450 --> 00:17:43.690 En, der er blød. 385 00:17:44.110 --> 00:17:45.090 Og rundt i smagen. 386 00:17:45.250 --> 00:17:46.790 Det kan vi så prøve. 387 00:17:47.930 --> 00:17:49.090 Nu har vi så grundstillet, at vi skal 388 00:17:49.090 --> 00:17:50.050 trukke flasken af. 389 00:17:50.430 --> 00:17:51.410 Det er som til at være svært for 390 00:17:51.410 --> 00:17:51.610 nogen. 391 00:17:52.430 --> 00:17:53.990 Hvis vi nu skærer den lige ned under 392 00:17:53.990 --> 00:17:54.770 grensen herovre. 393 00:17:57.790 --> 00:17:59.070 Det er længere ned, end du plejer, ikke 394 00:17:59.070 --> 00:17:59.170 det? 395 00:17:59.170 --> 00:18:00.430 Nej, det er det samme. 396 00:18:00.730 --> 00:18:01.510 Han har skiftet stil. 397 00:18:03.330 --> 00:18:04.730 Så skal vi bruge en serveret. 398 00:18:05.170 --> 00:18:05.650 Det har vi her. 399 00:18:07.150 --> 00:18:09.130 Der ser lidt fugtigt ud. 400 00:18:09.530 --> 00:18:11.030 Men det betyder ikke noget på vinen. 401 00:18:14.130 --> 00:18:15.230 Og så kommer det spændende. 402 00:18:17.530 --> 00:18:18.850 Det er altid spændende. 403 00:18:19.230 --> 00:18:20.190 Vi er meget spændende. 404 00:18:20.450 --> 00:18:21.550 Hvad er det for en vin? 405 00:18:21.730 --> 00:18:23.730 Det er Christian 4. 406 00:18:23.870 --> 00:18:24.650 Det er Christian 4. 407 00:18:24.790 --> 00:18:24.990 vinen. 408 00:18:24.990 --> 00:18:27.110 Det er Christian 4-tallet i år. 409 00:18:30.190 --> 00:18:31.270 Den er god nok. 410 00:18:31.890 --> 00:18:33.070 Hvorfor dufter du til? 411 00:18:33.270 --> 00:18:34.130 Det gør jeg til proppen. 412 00:18:34.230 --> 00:18:35.530 Så kan man dufte om vinen er i 413 00:18:35.530 --> 00:18:35.770 orden. 414 00:18:37.150 --> 00:18:40.090 Det man kalder propp, det er, hvis der 415 00:18:40.090 --> 00:18:41.230 er en gæring i vinen. 416 00:18:41.890 --> 00:18:42.970 Et eller andet urenhed. 417 00:18:43.150 --> 00:18:44.150 Så man kan dufte meget på den. 418 00:18:46.150 --> 00:18:47.590 Så kan man selvfølgelig ikke servere den for 419 00:18:47.590 --> 00:18:47.990 gæsterne. 420 00:18:49.370 --> 00:18:50.610 Det kunne jeg godt tænke mig. 421 00:18:52.150 --> 00:18:53.270 Nu dufter du til proppen. 422 00:18:54.510 --> 00:18:56.430 Hvis der er propp i den, som man 423 00:18:56.430 --> 00:18:56.730 kalder. 424 00:18:57.910 --> 00:18:59.350 En lille jordslåde i mukken. 425 00:19:00.850 --> 00:19:01.790 Hvad gør man så med vinen? 426 00:19:02.410 --> 00:19:03.450 Så vil jeg ikke servere den. 427 00:19:06.310 --> 00:19:07.910 Kunden har lov til at komme retur med 428 00:19:07.910 --> 00:19:08.290 flasken. 429 00:19:08.430 --> 00:19:09.890 Og vi bytter den med største fornøjelse. 430 00:19:10.150 --> 00:19:11.150 For det skal bare være i orden. 431 00:19:12.850 --> 00:19:13.790 Skal vi tage et glas herfra? 432 00:19:13.810 --> 00:19:14.610 Det er det vi gerne vil have fat 433 00:19:14.610 --> 00:19:14.710 i. 434 00:19:19.890 --> 00:19:21.690 Vi skal noget flotte glas have. 435 00:19:24.630 --> 00:19:25.670 Du må hellere tage et træ. 436 00:19:27.150 --> 00:19:28.910 Det er sådan set så pyt. 437 00:19:30.030 --> 00:19:30.950 Han kan ikke lide det. 438 00:19:37.480 --> 00:19:41.040 Hvad er der specielt ved Christian den 4? 439 00:19:41.980 --> 00:19:44.420 Det er, at det er 400 år siden. 440 00:19:45.260 --> 00:19:46.900 Men vinen er altså ikke 400 år gammel. 441 00:19:47.780 --> 00:19:48.980 Det er en årgang 83. 442 00:19:49.640 --> 00:19:51.360 Lad mig fortælle, at man har gjort sig 443 00:19:51.360 --> 00:19:54.400 umæg med at finde en god vin. 444 00:19:54.400 --> 00:19:55.460 Det har man virkelig. 445 00:19:55.980 --> 00:19:56.840 Og det synes jeg også virkelig, at man 446 00:19:56.840 --> 00:19:56.940 har. 447 00:19:57.760 --> 00:19:58.660 Der er da ikke lavet så mange af 448 00:19:58.660 --> 00:19:58.760 dem. 449 00:19:58.940 --> 00:20:01.060 Der er lavet 60.000 glas, som de 450 00:20:01.060 --> 00:20:01.480 nummererer. 451 00:20:02.360 --> 00:20:04.060 Og de går veldig godt. 452 00:20:04.120 --> 00:20:05.240 Og folk har fået smag for dem. 453 00:20:06.220 --> 00:20:07.160 Skal vi prøve at smage den her? 454 00:20:07.260 --> 00:20:09.320 De sælges i kasser. 455 00:20:09.500 --> 00:20:12.460 I trækasser med 6 forskellige motiver. 456 00:20:13.780 --> 00:20:15.060 Han har jo bygget så mange slotter. 457 00:20:15.720 --> 00:20:16.420 Det har han jo. 458 00:20:17.100 --> 00:20:17.740 Pen farve. 459 00:20:19.500 --> 00:20:20.140 Mørk farve. 460 00:20:21.500 --> 00:20:22.640 Og baller kan jeg se. 461 00:20:22.900 --> 00:20:23.580 Den er baller, ja. 462 00:20:23.660 --> 00:20:24.740 Og gardiner. 463 00:20:28.400 --> 00:20:35.990 Den vil jeg godt anbefale til. 464 00:20:36.930 --> 00:20:38.210 Jeg tror, det bliver prikken over. 465 00:20:40.130 --> 00:20:41.870 Den vil gå fantastisk godt. 466 00:20:41.950 --> 00:20:42.850 Den er kraftig. 467 00:20:43.590 --> 00:20:44.650 Men ikke for kraftigt, synes jeg. 468 00:20:44.650 --> 00:20:45.270 Ikke for kraftigt, nej. 469 00:20:46.790 --> 00:20:48.230 Meget, meget lækker oplevelse. 470 00:20:48.970 --> 00:20:52.130 Skal vi sådan lige repetere en gang? 471 00:20:52.230 --> 00:20:52.370 Ja. 472 00:20:53.030 --> 00:20:53.550 Alkohol. 473 00:20:53.710 --> 00:20:54.230 Filler. 474 00:20:54.930 --> 00:20:57.510 Og lave til tornedur, enten med røget spæk 475 00:20:57.510 --> 00:20:58.530 eller bacon. 476 00:20:58.790 --> 00:20:59.950 For at give en smag. 477 00:21:01.390 --> 00:21:02.470 Bræsketofler på en anden måde. 478 00:21:02.670 --> 00:21:04.150 Med lidt olie. 479 00:21:04.270 --> 00:21:05.030 Krødderi og salt. 480 00:21:05.290 --> 00:21:07.490 To timer eller en time til to. 481 00:21:08.010 --> 00:21:09.690 Inden man bruger dem. 482 00:21:10.150 --> 00:21:11.190 Og ved der er olie i, skal der 483 00:21:11.190 --> 00:21:12.110 ikke fidstere på panden. 484 00:21:13.050 --> 00:21:16.190 Og så har vi lavet nogle dampede broccolier. 485 00:21:17.030 --> 00:21:19.270 Og vi har svidset nogle røde og grønne 486 00:21:19.270 --> 00:21:19.470 peber. 487 00:21:20.130 --> 00:21:23.650 Og til sidst har vi lavet en flødesauce. 488 00:21:23.930 --> 00:21:25.150 Som afkog på panden. 489 00:21:25.970 --> 00:21:28.410 Og en creme fraiche-dressing med polere. 490 00:21:28.510 --> 00:21:28.990 Uden kulør. 491 00:21:29.490 --> 00:21:30.290 Og selvfølgelig uden kulør. 492 00:21:30.310 --> 00:21:31.590 Og det passer fantastisk godt til. 493 00:21:31.730 --> 00:21:32.370 Meget, meget lækkert. 494 00:21:33.170 --> 00:21:33.830 Det var hyggeligt. 495 00:21:34.250 --> 00:21:34.650 Skål. 496 00:21:34.770 --> 00:21:35.290 Det synes jeg også. 497 00:21:35.330 --> 00:21:35.450 Skål. 498 00:23:03.480 --> 00:23:28.620 Det 499 00:23:31.660 --> 00:23:31.760 synes jeg også.
Serie
Dato udgivet
Forfatter
Kommentarer